Tömegnövelők

Tömegnövelők

Tömegnövelők

A tömegnövelő porok a legnépszerűbb és legkeresettebb alapkiegészítőd lesz, ha célod a markáns erő és izomnövelés! Nézzük meg, miből is állnak ezek a termékek és ki-mikor-hogyan használja – vagy épp ne!

Mi is az a tömegnövelő por?

A tömegnövelő három legfontosabb összetevője: a fehérje, szénhidrát és a zsír. A tömegnövelő minőségét általában a fehérje-szénhidrát arány szokta megadni, illetve abban, hogy ezek a makrotápanyagok miből is lettek kinyerve.

Az olcsó és gagyi tömegnövelők általában alacsony fehérje tartalmúak és a szénhidrát részét csak cukorral tolják fel – ami nem kis gyomorpanaszokat és vércukor problémákat okozhat. Ezeket kerüld!

A MyProteinnél forgalmazott tömegnövelők mind magas protein tartalmúak, válogatott fehérjeforrásokból állnak, hogy azok hosszú időre biztosítsák a fehérje ellátást az izmaidnak. A szénhidrátforrások nem teljes mértékben cukor alapúak, hanem a vércukor szintet nem irritáló, ultra tisztaságú alapanyagokkal (például: skót zab felhasználásával) biztosítják a kellő minőségű szénhidrátforrást. Elmondhatjuk, hogy 30% feletti fehérjearánnyal rendelkező tömegnövelők ideálisan biztosítják az alapanyagokat a céljaink eléréséhez. Amennyiben ekkora arány feletti fehérje szükségletre van igényed akkor már érdemes fehérje porokat és nem tömegnövelőket használnod.  


Hogyan használd a tömegnövelőt?

A tömegnövelő – ahogy okosan a neve is mutatja – akkor használd, ha a célod az izomtömeg vagy inkább a testsúlyod növelése.

A tömegnövelő használatának alapvető célja az, hogy a tömegnövelési időszakban a szükséges magas szénhidrát és kalória mennyiséget biztosítani tudjuk - a hagyományos szilárd étkezések mellett.

A tömegnövelő étrend alapja a túlevés, vagyis az, hogy több energiát kell bevinni, mint amit a szervezet elhasznál, hogy legyen miből építkezni.

A tömegnövelő porok egyrészt plusz kalória beviteli lehetőséget kínálnak - természetesen a hagyományos szilárd étkezések mellett – ami nem hátrány, mert folyékony formában könnyebb az akár napi 2000-3000 kalóriás cél egy részét letudni.

Ebből kifolyólag a tömegnövelő turmixot használhatod a szilárd étkezések mellett, amolyan kiegészítő jelleggel - így elősegítve a gyors tömegnövekedést. Reggeli zab kombinációhoz keverve, plusz gyümölccsel verhetetlen anabolikus reggeli!

A másik, amikor még célszerű használnod a tömegnövelőt, az pedig az edzés utáni turmix-ivási rituálé. Edzések után az izomzat glikogén raktárait tökéletesen visszatölti, másodsorban az edzés utáni katabolikus (izomveszteséggel járó) folyamatot is segít megállítani.


Tömegnövelő… kiknek ne?

A tömegnövelő használata tehát akkor célszerű, ha izomtömeg növelése a cél. Diétában, szálkásításban tilos – ott a fehérje por kategóriákból válogass!

Illetve! Ha Te is azok közé tartozol, akik hízásra hajlamosak, esetleg csajszi, akin a plusz pár kiló felesleg is meglátszik zavaróan… nos, akkor a következőket javaslom! Vegyél egy jó minőségű fehérjét és hozzá egy szénhidrátot – és keverd ki magadnak a saját (nem túl magas szénhidrát tartalmú) turmixodat! Plusz glutaminnal megfejelve minden idők legjobb „light” izomnövelő turmixát kapod!

Mutat:
Rendezés:
Hard Gainer Extreme (tömegnövelő) -29%

Hard Gainer Extreme (tömegnövelő)

Hard Gainer Extreme az egyik legkalóriadúsabb tömegnövelő innováció a táplálék kiegészítők piacán. A..