Meglepő dolgok, amit biztos nem tudtál ezekről a táplálék kiegészítőkről!

Szerző enproteinem admin 2019. 04. 22. 0 Hozzászólás

 

A táplálék kiegészítőket sokféleképp emlegetik… sokan misztikus mód összekapcsolják az izomépítéssel, a nagy, erezett bicepszekkel, a tömegnöveléssel – még mások negatívan, káros dologként tekintenek rájuk. Kreatin, No-fokozók, aminosavak… meg sem fordul sokak fejében, hogy nemcsak sportolóknak, de teljesen hétköznapi embereknek is használniuk kéne – hiszen a fitnesz iparon túl számos pozitív egészségügyi hatása van! Figyeld csak!

Az NO-fokozók másik oldala

Az NO értágító, vérkeringés serkentő hatását a nagyobb bedurranás miatt tipikus edzés előtti cuccnak használjuk…. De képzeld, a nitrogén-oxid az orvoslásban is kiemelt szerepet kap - az NO fokozók jótékony hatással vannak a magas vérnyomásra, és fontosak bizonyos szív-, érrendszeri betegségek megelőzésében: például a magas vérnyomás, érelmeszesedés, vagy szívkoszorúér szűkület esetén is fontos szerepet kaphat.

A véráramlás javulása minden szervnél érezhető, így javítja a szexuális teljesítményt - így amolyan természetes viagraként is alkalmazható - növeli a spermaszámot, és hasznos lehet az erekciós zavarokkal küzdőknek.

A kreatin másik oldala

Amikor öregszünk, a sejtmegújulás lassul, bizonyos szövetek gyorsabb ütemben, míg mások lassabban épülnek le. Az izomszövet sem kivétel ezen folyamat alól. És hogy jön ide a kreatin? A kreatin erő és izomtömegnövelő hatása ismert. Az azonban kevésbé, hogy ez nemcsak a fiatal-középkorú sportolóknál lehet hatékony! Számos kutatás eredményei szerint a kreatin alkalmas terápiás célokra az időskorúak esetében az izomtömeg vesztés ellen.

A glutamin másik oldala

A glutamin nemcsak az izomszövet, de a gyomrod „eledele” is – vagyis nagyon hasznos az emésztőrendszerünk megfelelő működéséhez. Például fekély esetén a glutamin használata (fekélyellenes gyógyszerekkel kombinálva is kockázatmentesen szedhetők) az emésztőrendszer nyálkahár­tyasejtjeinek táplálásával gyorsítja a gyógyulás folyamatát.

A glutamin tehát hatékony kiegészítő azoknál a betegségeknél is, melyek a beleket támadják meg, illetve a betegségre szedett gyulladáscsökkentők bélkárosító mellékhatását is segít helyreállítani. Egy bélflóra regeneráció mindenképp plusz glutaminnal hatékonyabb!

Az L-carnitine másik oldala

A karnitin zsírégetőként lett közismert, pedig igenis más területeken is nagyon fontos szerepe van. Tanulmányok igazolják, hogy az L-karnitin kiegészítés növeli a szívizom energiaellátását és így javítja az összehúzódások erősségét. Ezen kívül az L-karnitin megakadályozhatja a zsírfelhalmozódást a májban, a szívben és az érfalon, valamint csökkenti az érelmeszesedés kockázatának lehetőségét.

Látod, nem kell ódzkodni ezektől a kiegészítőktől! Nemhogy nem ártanak, de számos esetben még plusz „apróságokkal” is hozzátesznek az egészségedhez! Természetesen ezek csak kiegészítők, mellettük az egészséges életmód az alap!

Leave a Comment