Három meglepő bicepsznövelő tipp – amire nem is gondoltál

Szerző enproteinem admin 2019. 01. 31. 0 Hozzászólás

Valljuk be, mindig vannak azok a testrészek, amelyekre imádunk edzeni, és amit szüntelenül gyötörnénk a siker érdekében. Nos, ez lányoknál jó esetben a fenék, a fiúknál pedig általában a bicepsz. Most ezzel az írással szeretnénk segíteni, hogy a jó úton haladj – és megosztani olyan NEM tipikus tanácsokat, amik valóban hasznosak, és talán Te sem gondoltál ilyen szemszögből rájuk!

Kell-e külön bicepsz nap?

Talán meglepő, de kezdőknek semmiképp, de néha haladóknak sem kell külön bicepsz nap a naptárjukba. Kezdőként végezd a jó öreg alapgyakorlatokat (felhúzás, evezés, nyomás, húzódzkodás), és hidd el, ezúttal sem fognak cserbenhagyni! A megfelelő alapozás egy kezdő bicepszének hatalmas inger, sőt, a nagy súlyos gyakorlatok váltják ki igazán a növekedési hormon termelést! Aki már haladó, akkor érdemes bevetni 1-1 izolált stimulációt (például bicepszhajlítás kézisúllyal vagy scott padon – de akkor is maradjanak az alapgyakorlatok az első helyen!)

A tricepszedet hanyagolod? Ne tedd!

A karod ugye nemcsak a bicepszedből áll, sőt nagyobb részét a tricepsz teszi ki. Erre is ugyanolyan lelkesedéssel edz, hiszen az esztétikailag egy szépen kidolgozott tricepsz nagyon sokat dob a látványon. Sőt, menjünk tovább! Az erős tricepsz igazi kincs: mert nem csak esztétikai szempontból dobja meg a felkarod látványát, de bizony a kőkemény nyomó gyakorlatoknál sem jönnek rosszul az erős karfeszítők.

Természetesen itt is alapgyakorlatok kellenek: szűk fekvőtámasz, szűk fekvenyomás és tolódzkodás. A lórugás csigán nem lesz az, amitől ingujjrepesztő felkarjaid lennének…

Guggolj, hogy nagyobb legyen a bicó??  

Igen, jól olvastad. A kemény, nagyjából 6-os ismétlésszámmal végzett alapgyakorlatok, rövid, 1-2 perces pihenőkkel - megnövelik a szervezet természetes tesztoszteron szintjét, ezáltal olyan hormonális feltételeket indukálva a testedben, mely kedvezően befolyásolja az izom növekedését. Ilyen csodás anabolikus feltételeket egy bicepszhajlítással sem fogsz elérni!

Maradj minél inkább zsírmentes!

Lehet, hogy az alapgyakorlatok hozzák a tekintélyes méretet, de a túllőtt tömegelős étrend miatt a formás izomzat helyett csak egy vaskos húsdarab lesz a kezed. A tónusos, kőkemény izomtól domborodó karokhoz nem árt a testzsír százalékot is kordában tartani. A méret itt sem minden. ;)

Vagy egyél rendesen!

A másik véglet az, amikor nem adod meg a testednek azt a kellő muníciót, amiből tudna építkezni. Manapság nem olyan nehéz a kellő fehérje mennyiséget bevinni – a zsírral és a szénhidráttal nincs annyi bajunkJ - de fehérje porok segítségével könnyen, gyorsan és finom formában kiegészítheted a táplálkozásod. Hidd el, egy doboz csirke rizs helyett néha iszonyat felüdülés a finom zabos-fehérje kása 

Leave a Comment