MyProtein Fánk!

Szerző enproteinem admin 2018. 02. 11. 0 Hozzászólás

Kóstolj bele a MyProtein farsangi fánkjába!

 

Ha van egy finom protein porunk, és némi kreativitásunk… miénk a világ! Merthogy a legegyszerűbb módja eljött, hogy a Te konyhádba is bekerüljenek… a szupergyors Myprotein farsangi fánkok!

 

Diéta ide vagy oda… hiszen ez a fánk magas fehérje és alacsony zsír és szénhidráttartalmával nem fogja a hamarosan kezdődő, nagy nyári last-minute diéta őrületedet befolyásolni!

 

Alapvető infók!

 

Nem akarlak félrevezetni, de ne számíts egy nagyi féle, békebeli fánk receptre. Az íze valahol inkább a muffin-fánk vonal között tanyázik…ellenben nem úszik az olaj-cunamiban és kalóriák hada sem rohan rád… és ami a legjobb!

 

A recepthez szükséged lesz egy fánksütő formára. Ez lehet szilikonos vagy teflon – a szilikonos előnye, hogy ezt nem kell külön kikenni kókuszzsírral, még a teflon javasolt. Ha egyik sincs, akkor még a jó öreg muffin opciót is választhatod… hiszen mint említettem, nem áll távol a két műfaj.

 

Hozzávalók: 12 közepes fánkhoz

 

50 g Myprotein Impact Whey protein >> itt a legjobb ízek, amikkel a fánkod nagyon tuti lesz:

  1. csokoládé-mogyoró…best of!
  2. banááán!
  3. …végül a sós karamell is egy különc íz, de jó értelemben!

 

(amúgy mindegyik proteinnel működik, itt jegyezném meg, hogy a Myprotein kazein vagy növényi fehérjéi is mehetnek tejsavó helyett – ebben az esetben 60 g-al számolj inkább!)

 

50 g Myprotein Instant Oat zabpehely

 

30 g zsírtalanított kókuszliszt

 

3 nagy tojás (L vagy XL)

 

30 g  Myprotein Peanut Butter mogyoróvaj

 

1 tk. sütőpor

 

fél tk. Myprotein Flavdrops vanília vagy toffe ízben

 

édesítő ízlés szerint

 

Elkészítés

 

Az összetevőket egy késes botmixer segítségével alaposan és homogénre kikeverjük. Körülbelül egy gofritészta sűrűségű tésztát kell viszontlátnunk. Töltsük a masszát a fánkformákba. Előmelegített sütőben, közepes fokozaton (kb. 170 fokon) 20 percet sütjük.

 

Tudom, türelmetlenek vagyunk, de szigorúan hagyjuk a formában kihűlni őket. Kell neki az idő a formától való megválás és a stabilabb belső szerkezet felvételéhez. Na jó, langyosan már nekieshetsz.

 

Címkék: MyProtein Fánk!

Leave a Comment