Mogyoróvaj: miért segítheti az életünket…

Szerző enproteinem admin 2017. 11. 23. 0 Hozzászólás

Mogyoróvaj: miért segítheti az életünket… még diétában is?

 

Addiktív, ízletes, ha kóstoltad, akkor nem feleded… sós és édes, sűrű, feltapad a szájpadlásra, és nem csak magában eheted, hanem kedvenc proteines palidba is belekenheted! Igen, ő a mogyoróvaj. Lehet nélküle élni, de ki akar ezek után? Pláne, ha egészséges formában, vagyis dobozban kínálja magát… Most bemutatjuk őnagyságát: miért hasznos, és miképp fogyaszd!

 

Mogyoróvaj… kell-e nekem?

 

Mogyoróvaj az egészségedért! Elsőnek emeljük ki, hogy a mogyoró – azon túl, hogy nagyon finom kis nasi - számos előnyös tulajdonsága van: például igazán remek "jó zsír" forrás! A mogyoró telítetlen zsírforrásban is gazdag, a rendszeres mogyoróvaj fogyasztás csökkentheti a szívinfarktus és egyéb keringési rendszerrel kapcsolatos betegségek kialakulását.

 

Bizony! Mogyoróvaj a diétába?! A zsíroktól alapvetően mindenki ódzkodik, pedig esszenciális tápanyagunk: nélkülük nem működne jól a szervezetünk, hormonháztartásunk…így a diétánk se! Nagyon sokan abba a hibába esnek, hogy a diétájuk idején teljesen elhagyják a zsírok fogyasztását. Emiatt az anyagcsere lelassul, a fogyás pedig megáll.

 

Tipp: a zsírok teljes elhagyása helyett a diétád sokkal hatékonyabb lesz, ha a szénhidrát mennyiséget szorítod le alacsonyra.

Figyelem! A mogyoróvaj hasznos és finom lehetőség a zsírbevitelünk egy részét velük letudni, de sajnos aki addiktív ezekre a nyalánkságokra, az könnyen átlendül többletkalóriákkal a túloldalra! Vagyis ha nem tömegnövelés a cél, akkor az önuralmat kezd el gyakorolni a rendelésleadástól!

 

Mogyoróvaj, hogy szép legyél! Említésre méltó E-vitamin, B3-vitamin-és magnéziumtartalma. Az olyan külső jegyek, mint a bőr rugalmassága szintén az E-vitaminnal hozható összefüggésbe – tehát csajok… tessék nyalogatni a mogyivajat, ha szépek akarunk lenni!

 

Mogyoróvajat mindenbe! Nem elhanyagolható érv mellette, hogy finom! Legyen fantáziád… proteines paliba tekerve, zabpelyhes kekszbe sütve… vagy csak úgy önmagában vagy a reggeli zabodba keverve egy kis egészséges nasinak!

 

Melyik az én tökéletes mogyoróvajam?

 

Fontos, hogy a mogyoróvaj és mogyoróvaj között is orbitális különbségek vannak. Sajnos elég sok "szemét" kategória szivárgott be a piacra… azaz mogyorót inkább már nyomokban (sem) tartalmazó, és főképp inkább csokoládéból és cukorból álló krémek inkább felesleges kalóriák, melyek nemcsak az elhízás felé repítenek, hanem egészségügyileg sincsenek épp a toplisták élén. Mindenképp a sótlan, ízesítetlen, egyéb adalékanyagoktól és más hozzáadott olajoktól mentes változatokat kutassuk fel!

 

 Az MP MAX ® Peanut Butter mogyoróvaja pont ilyen! Nemcsak jó ízű, de természetes forrása az egészséges fehérjének és szénhidrátnak. 100%-ban mogyoróból készült, semmilyen más hozzáadott adalékanyagot nem tartalmaz!

 

Recept tipp! Myprotein proteines nutella – házilag!

 

Aki a Nutella felé kacsingatna, annak is tökéletes: kevés édesítőszer, natúr kakaó, mogyorós vagy csokis MyProtein fehérje kell csak hozzá…no meg a MP MAX ® Peanut Butter mogyoróvaj! Ezeket keverd össze, és máris kész a magas proteintartalmú, házi nutellád!

 

Leave a Comment